Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
21

H1 start Feestweek in opperbeste stemming met 9-1 winst

Hisalis Heren 1 startte het hockeyseizoen vorige week met een uitwedstrijd tegen het sterke Mijdrecht. Nadat Hisalis op achterstand was gekomen zorgde Hidde Kuiper voor de gelijkmaker. Andreas Lehmann scoorde daarna en Michael Post bepaalde de 1-3. Met het tweede doelpunt van Lehmann leek Hisalis op een zekere voorsprong te komen, maar het team kreeg vervolgens nog twee doelpunten om de oren. Gelukkig kon Hisalis met een 3-4 overwinning huiswaarts keren.

Verslag 20 september:

Deze zondag van de Lissese Feestweek kwamen veel supporters naar de eerste thuiswedstrijden van de eerste teams kijken, en ze werden niet teleurgesteld door Heren 1. De Mini van de week was deze keer Patrick van den Aardweg uit de JF1.

Dit seizoen speelt Heren 1 in de vierde klasse, maar de nieuw aangestelde trainercoach Arthur Pinckaers liet er geen misverstand over bestaan: ”De doelstelling is om direct dit seizoen weer naar de derde klasse te promoveren, er zit voldoende potentie in het team om dat te realiseren”. Na de degradatie vorig seizoen vertrokken enkele spelers, maar er kwam sterke aanvulling uit Heren 2, uit Jongens A1 en vanuit hockeyclub Alkemade.

Hisalis begon erg sterk; binnen een paar minuten pushte Floris de Leeuw eenvoudig de 1-0 binnen. Hidde Kuiper zorgde binnen een kwartier voor de 2-0 en 3-0, waarbij hij bij het derde doelpunt zo hard op de keeper speelde dat de bal tussen de legguards alsnog het doel inrolde. Toen het zo gemakkelijk leek te gaan verslapte de thuisploeg, waarna keeper Flip van ’t Pad Bosch zich op een sleeppush van het geïrriteerde IJburg verkeek zodat het 3-1 werd. Met een strafcornervariant werd de bal bij Michael Post gelegd die de bal keihard op de bovenrand van de plank sloeg, hetgeen enige discussie opriep of de bal wel reglementair gescoord was. Uiteindelijk werd het doelpunt toegekend, maar de wedstrijd viel daarna een beetje stil.

Ook na rust kon Hisalis zijn draai het eerste kwartier niet vinden tegen de taaie tegenstander. Met een fraaie backhandslag vanaf vrijwel de achterlijn halfhoog in het net bracht Michael Post weer elan in de wedstrijd. Kevin van der Weijden gaf een prima voorzet op de mee opgekomen Floris de Leeuw die hard met zijn backhandslag de 6-1 aantekende. In de tien minuten daarna gaf routinier Dirk Jan Remmerswaal eerst een voorzet op maat aan opnieuw Post en daarna aan Ties Kruijer, die beiden attent scoorden. Fabian Wanders zorgde voor de laatste score in de reeks door hard tussen de benen van de keeper van IJburg door te spelen wat de eindstand op 9-1 bepaalde. Kortom, een sterk begin van het seizoen voor Hisalis Heren 1.