Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
16

Zenuwslopende wedstrijd H1 tegen Catwijck: 2-3 winst

Heren 1 van Hisalis ging op bezoek bij streekgenoot Catwijck, wat altijd wat extra gezonde wedstrijdspanning lijkt te geven. Afgelopen september verloor Hisalis in de laatste minuten de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander, dus het team was gebrand op een overwinning. Er waren veel Hisalis supporters naar Katwijk gekomen wat hun team te steunen wat de sfeer ten goede kwam.

Hisalis startte wat afwachtend op het trage zandveld en kreeg na enige tijd de openingstreffer van Catwijck te verwerken. De bezoekers lieten zich echter niet gek maken, speelden de bal zorgvuldig rond en bouwden telkens hun aanval solide op.

Diep in eerste helft werd Hisalis beloond met de gelijkmaker door een rake backhandslag van Dorus Sporken in de verre hoek die onvoldoende werd dichtgezet door de keeper. In de tweede helft scoorde Catwijck snel vanuit de strafcorner ondanks appelleren van Hisalis voor duidelijk afhouden van de aanvaller, zodat opnieuw de achtervolging moest worden ingezet.

Keeper Flip van t Pad Bosch keerde samen met zijn solide verdedigers met spectaculaire acties diverse gevaarlijke aanvalsopzetjes zodat de schade verder beperkt bleef. Middenvelders Jeroen Brouwer en Boris ter Haak deden belangrijk verdedigend en aanvallend werk om de ballen zo vaak mogelijk strak bij de spitsen af te leveren. Fabian Wanders kreeg nog geel wegens meermalen onvoldoende afstand houden en de spits van Catwijck ontving er één wegens praten.

Hisalis was bijzonder effectief in het benutten van de gekregen kansen en strafcorners , opnieuw Sporken maakte weer gelijk met een onverwachte en daardoor verrassende zachte push. Hisalis voerde duidelijk de druk op en Sporken liep eerst voorbij de keeper en sloeg toen alsnog vrijwel vanaf de achterlijn op het doel. De lijnstopper van Catwijck blokkeerde het doelpunt met zijn been en de strafbal die daarop volgde werd kalm door goalgetter Sporken in de touwen geveegd, wat begrijpelijkerwijs met vreugde door zijn teamgenoten werd ontvangen.

De eindstand van 2-3 kwam in de resterende tijd geen moment meer in gevaar door strak op balbezit spelen van de Hisalis verdediging.