Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
11

‘t Spandersbosch houdt Dames 1 Hisalis van zich af

In de maand november moet het eerste dameselftal van Hisalis aantreden tegen de top 3 van de competitie, wat geen gemakkelijke opgave is. Vorige week werd ruim verloren van koploper Castricum,en vandaag stond ’s Spandersbosch uit Hilversum op het programma.

De eerste helft ging het de eerste 15 minuten gelijk op, maar toen begonnen de bezoekers beter te draaien en dat leverde eerst een wat gelukkig verkregen doelpunt op. De 0-2 was echter een fraaie goal uit een backhandslag van de goed aangespeelde spits van ’t Spandersbosch.

Kort voor rust kon de wederom goed keepende Lindy Out niet voorkomen dat zij werd uitgespeeld door twee doorgebroken speelsters van ’s Spandersbosch zodat het team met een 0-3 achterstand de rust in ging.

De peptalk had Hisalis goed gedaan want het team kwam direct goed terug in de wedstrijd. Lisette Bakker zette aan voor een snelle aanval over rechts maar werd in het 23 meter gebied op volle snelheid onderuit gehaald.

Een verdiende strafcorner werd echter niet gegeven en Hisalis kon niet profiteren. Hoewel de teams niet voor elkaar onder leken te doen in de aanval, werd elke gevaarlijke aanval van de Hilversummers beloond met een doelpunt, terwijl dat niet voor Hisalis gold.

Zo kwam het dat het tegen het einde van de wedstrijd 0-6 stond. In de slotfase kon het publiek opnieuw een snelle aanval van Hisalis vanuit de as bewonderen, waarbij Brit Rahal de bal over de laatste vrouw naar Loeke Nieuwenhuis wist te plaatsen die vervolgens koel het doelpunt kon zetten en zo de eer van haar team redde.

Even leek er nog sprake van een extra verrassing toen in de laatste aanval van Hisalis de rechtsvoor de snel opkomende Sophie van der Linden zuiver in haar stick wist te spelen, maar de snelheid van de speelster en bal waren te groot om controle te verkrijgen en het schot ging naast.

In de laatste seconden wist Lindy Out nog een tegendoelpunt te vermijden door een hoog ingeslagen bal met het uiterste puntje van haar stick uit het doel te slaan zodat de eindstand 1-6 bleef.