Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
17

Vernieuwd Dames 1 herovert plaats in de 3e klasse!

Zondag 16 juni werden op de velden van Leonidas Rotterdam plaatsingswedstrijden gespeeld. Dames 1 van Hisalis was gedegradeerd uit de 3e klasse, maar het team voor het volgend seizoen, voor 85% bestaande uit huidige Meisjes A1 speelsters, had een wild card aangevraagd en gekregen om te strijden voor een plekje in deze klasse. In totaal 6 teams met een wild card streden met 2 teams die tweede werden in de 4e klasse om 2 beschikbare plaatsen in de 3e klasse.

Het werd een loodzware dag voor alle teams, die elk 3 wedstrijden van 2 x 20 minuten speelden. De eerste wedstrijd leek het nieuwe Dames 1 bevangen door zenuwen en kreeg totaal geen grip op eigen kunnen en de wedstrijd. Na een krap verlies zette interim trainer/coach Dirk-Jan Remmerswaal met een duidelijk gesprek de neuzen weer in de juiste richting, wat leidde tot een knappe 3-0 overwinning in de tweede wedstrijd. Ook de andere teams in de poule wonnen en verloren, zodat de laatste wedstrijd tegen HC Goor beslissend werd.

In de eerste helft werd er vrij snel door Hisalis gescoord, maar Goor gaf zich niet gewonnen en loerde op een tegentreffer. Met name in de tweede helft werd het meer overleven dan hockeyen, de vermoeidheid sloeg toe bij beide teams maar niemand wilde hieraan toegeven. Keepster Frouka Dooper hield haar team in de wedstrijd door op cruciale momenten de bal uit het doel te schoppen en te slaan.

Het meegekomen publiek van Hisalis liet flink van zich horen, en de dames vochten als leeuwinnen om de voorsprong te verhogen. Dit doorzetten resulteerde in een verdiende 2-0. De schrik sloeg ieder om het hart toen Hisalis met 10 man de wedstrijd uit moest spelen na een gele kaart. De tegenstanders maakten het Hisalis met de overtal-situatie nog een paar keer erg moeilijk, maar telkens intervenieerde Frouka Dooper op het juiste moment. Het is te hopen voor Hisalis dat deze keepster volgend seizoen weer onder de lat zal staan voor Dames 1; haar ervaring zal voor dit zeer jonge team uiterst waardevol zijn!

Na het fluitsignaal was er nog niet direct duidelijkheid, omdat er een uitslag op doelsaldo moest volgen. Maar na 5 minuten extra zweten werd bekend dat Hisalis 1e was geworden in de poule en direct haar plaats kon opeisen in de 3e klasse. De blijdschap was groot bij de vermoeide dames, die samen met de begeleiding opgelucht een klein feestje op het Rotterdamse veld konden vieren voordat ze op huis aangingen om verder na te kunnen genieten van deze succesvolle dag bij Leonidas.