Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
7

H1 speelt 2x gelijk

Vorige week speelde Hisalis gelijk met 2-2 tegen het team van Bennebroek dat zware tegenstand bood. De wedstrijd was zeer aantrekkelijk voor het publiek en beide ploegen gingen tot het uiterste voor de winst. Het delen van de punten bleek op 29 september het uiterst haalbare.

Met als uitgangspunt het behouden van de eerste positie in de competitie vertrok Hisalis Heren 1 de week daarop naar het studenten sportcomplex van DSHC. Met 10 punten uit 4 wedstrijden kan gesproken worden van een uitstekende seizoenstart. Hoewel wat  temperatuur betreft de herfst echt begonnen was, stond er een mooi zonnetje op het veld. Invaller Berend Soestbergen (JO18-1) was mee afgereisd om het team te versterken.

Hisalis begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel een strafcorner te versieren. Joep van Essen pushte nipt naast en Hisalis hield de hoge druk aan. DSHC speelde half court en liet Hisalis het initiatief nemen. Het opbouwende spel van Hisalis resulteerde in meer dreiging, kansen en strafcorners. Laatste man Boudewijn Broersen kwam op over de middenlijn en wist met een splijtende pass Jochem Dalhuisen in de cirkel te bereiken, die op zijn beurt met een snelle actie de keeper wist te passeren: 0-1. Het tweede kwart had DSHC meer overwicht, ze wisten zich verder het veld in te spelen en haalden strafcorners. Hoewel een eerste corner er uitgelopen werd, vond de tweede bal de plank: 1-1. Na deze goal kwam Hisalis met 10 man te staan wegens een groene kaart, hierdoor besloot DSHC hoge druk te gaan spelen. Na een onderschepping wist de spits te scoren: 2-1. DSHC had duidelijk het overwicht in het tweede kwart, gelukkig wist Hisalis de stand op 2-1 te houden, met deze score gingen beide ploegen de rust in.

Het 3e kwart is normaliter niet het sterkste kwart van het elftal uit Lisse. Dit seizoen lijkt het tij te keren en weet de ploeg in diverse wedstrijden sterk uit de rust te komen, zo ook in Delft. Hisalis kreeg een strafcorner en de kans op de gelijkmaker. De bal werd niet goed aangegeven maar goed opgevangen door Jochem van Schieveen, die met een droge klap de 2-2 op de plank legde. De wedstrijd kwam tot een spannend slot in kwart 4. Uit een strafcorner van DSHC ontstond een tweede strafcorner, deze was echter dubieus omdat lijnstopper Jurriaan Beelen de bal echt niet met de voeten geraakt had. Deze strafcorner bracht  DSHC op een 3-2 voorsprong. Hisalis zette vol in op de aanval om tenminste nog 1 punt uit Delft mee te nemen. Met nog 8 minuten op de klok versierde Hisalis een strafcorner. Na een mislukte variant wist Hidde Kuiper attent te reageren en de bal over de keeper te spelen. Veel tijd om nog een winnend doelpunt te maken was er echter niet meer.

De mannen uit Lisse moesten genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Met 1 verdiend punt blijft Heren 1 op de koppositie staan in de competitie. Volgende week volgt een thuisduel tegen Alkmaar Heren 1, Alkmaar is 1 van de 4 ploegen die met 10 punten 1 punt achter Hisalis staat. Hisalis eindigde deze 5e speelronde met 11 punten.

Wedstrijdverslag: Tristan Beelen, foto H1: Ron Wijling