Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
13

D1 pakt eerste winst (3-1)

Op zondag 8 september speelde Hisalis Dames 1 haar eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Heerhugowaard Dames 1. Na de degradatie van afgelopen seizoen en met veel nieuwe speelsters was dit het moment dat de dames zich voor het eerst konden meten in de derde klasse. Het was een zonovergoten dag en met veel publiek langs de lijn hadden de dames zin in de wedstrijd.
Hisalis begon gespannen aan het eerste kwart. Passes waren slordig, de dames konden elkaar niet goed vinden en waren niet scherp genoeg. Zo werd er vrijwel direct na de afslag een strafcorner weggegeven. Door het snelle uitlopen van Kaya Duivenvoorden resulteerde dit niet in een doelpunt, maar het schudde de dames nog niet wakker.

Een paar minuten later werd de bal achterin na een slordige pass ingeleverd aan een spits van Heerhugowaard, die een sprint trok en de bal vanaf de rechterkant van de cirkel hard op de plank sloeg; 0-1. Het spel ging nog wat over en weer tot Dixie Noordhoek vlak voor het einde van het kwart de bal rond de verdedigende 23-meterlijn ontving, handig opendraaide en door versnelde naar de cirkel van Heerhugowaard, waar ze de bal over de keepster heensloeg; 1-1.

In het tweede kwart wist Hisalis al wat meer het eigen spel te spelen. De passes bleven rommelig, maar er werd beter verdedigd waardoor de dames meer aanvallen op konden zetten. Na een overtreding van Heerhugowaard kon Yada van Dam de bal net buiten de aanvallende cirkel nemen, waar ze snel 5 meter mee liep, om vervolgens op doel te slaan. Via een verdedigster kwam de bal bij MO18-1 invalster Josephine Tibboel, die hem mooi binnentikte; 2-1. Hisalis kreeg de smaak te pakken en versierde kort hierna meteen een strafcorner, die na een strakke slag van Renske Overgaag via de uitloopster van Heerhugowaard naast de goal belandde. Zo gingen de dames met 2-1 de rust in.

Na bemoedigende woorden van nieuwe coach Denise Huisman begonnen de dames met frisse moed aan de tweede helft van de wedstrijd. Al snel na het startsignaal veroverde Kaya Duivenvoorden de bal rond de verdedigende 23-meterlijn, waarna ze doorversnelde over de rechterkant van het veld. Het lukte de andere spitsen niet om de pass voor het doel langs in het goal te tippen, maar de toon was gezet. Een paar minuten later passte Josephine Tibboel de bal na een mooie actie aan de linkerkant van het veld naar Gemma Wijling die op de kop van de cirkel stond, handig opendraaide en de bal nèt naast de linkerpaal sloeg.

Het laatste kwart bleven de dames beter hun eigen spel spelen. Na een aantal eerdere kansen onderschepte Kaya Duivenvoorden de bal rond de 23-meterlijn. Ze versnelde langs de laatste verdedigster en passeerde de keepster handig, waardoor de eerste wedstrijd van het seizoen eindigde met 3-1 winst.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen

Foto’s: Marcel van de Bos