Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
9

H1 verslaat Woerden in eigen huis met 2-1

Het H1 team van Hisalis stond vandaag weer voor een boeiende wedstrijd onderweg naar het kampioenschap. De heren waren erop gebrand vandaag drie punten te scoren. Hisalis begon sterk met goede opbouw en samenspel. Maar een kleine verdedigingsfout werd effectief benut door Woerden die de thuisploeg al na 5 minuten op een 0-1 achterstand zette. De gasten wilden meer en speelden met hoge druk in het eerste kwart. Hisalis had moeite om die druk te beantwoorden maar begon steeds meer controle te krijgen op het middenveld.

In het tweede kwart kwam Hisalis beter in het spel. Passes kwamen beter aan en men wist elkaar beter te vinden. De cirkel van Woerden kwam steeds vaker in beeld. Achterin werd zonder fouten gespeeld en via de linkerflank passte Sven Cozijn de bal langs de lijn naar Pepijn de Zwart die op de achterlijn van Woerden stond opgesteld. Met vaardige techniek werkte Pepijn de bal in de cirkel en met een gerichte slag naar het doel kon Jochem Dalhuisen met een tip in de 26-ste minuut de stand op 1-1 brengen.

Woerden bleef gevaarlijk spel op de mat leggen en het was oppassen tegen de verdediging van Hisalis. Met nog 1 minuut op de klok werd een snelle aanvallende actie van Sam Hoekstra over de rechterflank, net buiten het 23 meter gebied, door een verdediger hard onderbroken. De verdediger kreeg hiervoor een groene kaart en helaas moest Sam voor de rest van de wedstrijd geblesseerd naar de bank.

In het derde kwart startte Hisalis met hoge druk op het spel van de gasten. Woerden had het enorm druk met verdedigen. Hisalis speelde veel over de breedte en probeerde een gat in de linies van Woerden te vinden. En dat lukt steeds beter. Hisalis maakte veel gebruik van de scoop en dat inspireerde Woerden ook. Zij lieten in de eerste 10 minuten 1 en soms 2 spelers voorin staan, bij de laatste man van Hisalis. En daar ontstond een uitbraak die door aanvoerder Boudewijn Broersen werd onderschept.

Even later werkte Job van Schieveen de bal in de cirkel waar Mats de Bruin de verdediging uitlokte en er een strafcorner uit sleepte. Het is dan inmiddels 9 minuten in het derde kwart en de strafcorner miste snelheid. Hisalis werd dominanter, dwong Woerden op eigen helft maar genereerde geen rendement. Met nog 5 minuten op de klok kwam een aanval via Maarten de Wit gevaarlijk de cirkel in. De keeper maakte een geweldige redding maar kwam in botsing met de aanvaller waardoor hij zichzelf blesseerde. Gelukkig kon hij verder spelen. Met nog 3 minuten te spelen kwam de keeper opnieuw in botsing met een aanvaller waardoor Hisalis een strafcorner kreeg. De keeper stond sterk en stopte de push van Sven Cozijn. In het derde kwart werd er niet gescoord.

In het vierde kwart werd een hoge bal van Woerden door Boudewijn Broersen onderschept bij de eigen 23 meter lijn. Na een scherpe actie van Boudewijn, die op de huid werd gezeten door een aanvaller, werd de bal naar Maarten de Wit gespeeld. Maarten draaide handig weg van een Woerden verdediger en speelde de bal naar Dirk Jan Remmerswaal. Die liep vervolgens de cirkel in en speelde de bal zuiver door de benen van de keeper. Met nog 7 minuten te spelen werd de stand 2-1.

Woerden was in de tweede helft bijna niet zichtbaar maar hun counter zoals in het eerste kwart hing als een gevaar boven de stand van 2-1. Het wedstrijdbeeld werd chaotisch maar Hisalis bleef controle houden en wist de wedstijd winnend af te sluiten. Het kampioenschap is weer een stap dichterbij gekomen.

Verslag: Ron Wijling/Auke Hoekstra

Foto’s: Tristan Beelen