Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
3

H1 neemt winst mee uit Nieuwkoop: 2-3

Het eerste herenteam van Hisalis kwam naar de uitwedstijd tegen Nieuwkoop versterkt met invallers uit Jongens A1 Pepijn de Zwart en Jochem Dalhuisen. Twee minuten na start van de wedstrijd kreeg Hisalis al de eerste strafcorner mee maar de keeper sloeg de sleeppush van Sam Hoekstra uit zijn doel. Nieuwkoop maakte veel aanvallen van Hisalis door een goed blok op de middellijn onschadelijk en bleek over enkele snelle spitsen te beschikken. Maar na 10 minuten spelen wisten de bezoekers steeds meer gaatjes in de verdediging van de thuisploeg te vinden wat leidde tot het openingsdoelpunt van Deniz de Jong, op aangeven van Hoekstra vanaf de achterlijn van Nieuwkoop.

Hisalis kreeg langzaam het betere van het spel en liet de bal goed rondgaan op de speelhelft van Nieuwkoop. Kort voor het einde 1ste kwart brak de thuisploeg gevaarlijk door de verdediging van Hisalis maar uiteindelijk belandde het schot op doel op de zijplank.

Het 2e kwart kwam Nieuwkoop met hervonden kracht uit de startblokken en zette Hisalis onder druk. De snelle spits kwam in een uitbraak tot in de cirkel van Hisalis en wist keeper Yorik Dijkhuis uit te spelen: 1-1. Kort voor rust voorkwam Dijkhuis met een knappe redding een voorsprong voor Nieuwkoop door een strafcorner onschadelijk te maken. De bal ging direct met een scoop naar de andere kant van het veld waar Hidde Kuiper met een handige actie nog bijna wist te scoren maar de aanvalshoek bleek onmogelijk klein.

Na rust werd er direct een gevaarlijke aanvalssituatie opgezet door Hisalis: de bal ging door goed positiespel van de solide laatste man Sven Cozijn via het middenveld naar Jochem van Schieveen. Zijn aanval werd gestopt door de verdediger op de achterlijn waarna Jurriaan de bal in zijn stick kreeg, de cirkel inliep en de bal hoog op doel sloeg, deze vloog via de stick van de keeper het net in: 2-1.

Boudewijn Broersen kreeg een bal hard op zijn knie, tijdens zijn verzorging ging het spel verder en wist Nieuwkoop de gelijkmaker te scoren in een wat chaotische situatie.

Het laatste kwart zette Nieuwkoop de verdediging goed neer en speelde het spel op de paar counters die ontstonden. Hisalis hield de koppen erbij en bleef middels solide spelopbouw kansen te creëren. Kort voor tijd leidde dit tot het beoogde succes: Hidde Kuiper speelde met technisch vernuft zijn verdediger uit en gaf de bal terug aan aanvaller Deniz de Jong die eerst via de achterlijn de keeper meelokte en vervolgens voor de goal langs de bal op de plank legde zodat de verdiende winst van 2-3 mee naar Lisse teruggenomen kon worden.

Foto’s H1:  Auke Hoekstra
Wedstrijdverslag: Caroline van den Bosch/Ron Wijling