Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
30

JH1 periodekampioen met 4-1 winst op AMVJ

De stemming zat er zondag voorafgaand aan de wedstrijd tegen AMVJ al goed in bij de jonge honden van Hisalis Jong Heren 1.  Na de misstap van de nummer twee de TerriĆ«rs vorige week, was het winterkampioenschap namelijk al binnen. Met een redelijk monstrueuze beker en champagneflessen op zak ging het team richting Amstelveen om de laatste drie punten op te halen.

Ondanks dat het team aan het begin van het seizoen met 11-0 had gewonnen van AMVJ, wisten de spelers aan de hand van de steeds betere uitslagen van de tegenstander dat dit waarschijnlijk een lastigere pot zou worden. Dit bleek tijdens de wedstrijd zeker het geval te zijn. Na het eerste kwart met de brilstand op het bord te hebben afgesloten, kreeg Hisalis aan het begin van het tweede kwart direct een tegengoal waar gelegenheidskeeper Tijs Elfering geen kans had na matig uitverdedigen van zijn achterhoede.

Maar zoals trouwe fans ondertussen weten gaat het bij Jong Heren 1 pas echt lopen als ze achter staan, zo was het ook deze keer. Na dit tegendoelpunt ging het team vol in de aanval en AMVJ kreeg tien minuten hockeyspel van de bovenste plank om de oren. Door twee goals van Thijs Legel konden de bezoekers aan de warme thee gaan met een krappe 1-2 voorsprong.

In de 2e helft kreeg Legel het opnieuw op zijn heupen. Bulkend van het zelfvertrouwen na het maken van al twee goals ging hij vanaf de drieƫntwintigmeterlijn op avontuur en stond hij na een paar goede bewegingen 1-op-1 met de keeper van AMVJ. Door die vervolgens succesvol uit te spelen maakte hij zijn hattrick compleet. Lennard Beelen wist de wedstrijd op slot te gooien door de 1-4 te maken in zijn eigen stijl na een rebound van de keeper.

Het kampioenschap was al binnen, maar dat de competitie winnend afgesloten werd werkte zeker feestvreugde verhogend. Het team gaat nu kijken of ze hetzelfde kunstje kunnen herhalen in de 1e klasse waar ze (hopelijk) na de zaal te bewonderen zullen zijn. Het zou mooi zijn wanneer ze dan een vaste keeper gevonden zouden hebben om het team te versterken.

Wedstrijdverslag: Tijs Elfering