Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
28

Dames 1 wint van Uitgeest met 1-0

Nieuws afbeelding

Deze zondag stond hekkensluiter Uitgeest op het programma, de laatste wedstrijd voor de winterstop. Gebrand om drie punten te pakken stapte Dames 1 het veld op. In het eerste kwart kwam de thuisploeg niet in het spel, er werd veel balverlies geleden en de passes waren veel te moeilijk. Vanaf het tweede kwart ging het een stuk beter en kwam Hisalis meer in het eigen spel.

De hele wedstrijd speelde Hisalis voornamelijk op de helft van Uitgeest, maar echt grote kansen kwamen er niet. Met nog 7 minuten op de klok in het laatste kwart liep Meisjes A1- invaller Francesca Eekhout met een mooie actie over links naar voren en wist de bal knap voor de goal te krijgen, waarna Sanne Dijkstra met een harde bal het eerste doelpunt wist te scoren.

In de laatste minuten werd er volle druk gelopen om nog een tweede goal te forceren. Met een prachtige counter kwam Gemma Wijling  1 op 1 met de keeper van Uitgeest, maar helaas ging de uitkomst van deze actie net naast. De wedstrijd eindigde daarom slechts in  1-0 winst voor Hisalis, maar dit zijn wel drie belangrijke punten. De veldwedstrijden worden hervat in maart 2022 en Dames 1 gaat tot dan verder voor de punten in de zaalcompetitie.

Wedstrijdverslag: Laura Vos

Foto’s: Auke Hoekstra