Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
18

H1 zet wedstrijd bij Nieuwegein om in winst: 2-3

De eerste wedstrijd van het seizoen voor Heren 1 was uit bij Nieuwegein. Een tegenstander waar in het verleden van gewonnen en verloren werd, dus er lagen mogelijkheden.

Nieuwegein zette direct druk op Hisalis dat veel op eigen helft gedwongen werd, maar de bezoekers hielden de linies goed dicht volgens de afspraken. Af en toe hadden beide ploegen een uitbraak met een aanval, maar zonder resultaat.

Het tweede kwart begon met een knappe redding van keeper Yorik Dijkhuis die een hoge bal over zijn doel wegwerkte. Na nog een redding viel dan toch nog de 1-0 voor Nieuwegein. De voorsprong zorgde voor extra motivatie bij de thuisploeg, en vlak voor rust scoorde Nieuwegein zelfs de 2-0 uit een strafcorner.

Na rust begon Nieuwegein direct met grote druk op Hisalis, maar het moordende tempo was niet vol te houden en Hisalis kwam steeds meer in de cirkel van de thuisploeg. Keeper Dijkhuis moest nog aan de noodrem in een  één één op een situatie met de spits van Nieuwegein maar hij wist deze  aanval vakkundig onschadelijk te maken. Hisalis veroverde nog een strafcorner maar daar werd niet uit gescoord.

Met een 2-0 achterstand ging Hisalis het laatste kwart in. Vastbesloten gaf Sam Hoekstra een scoop naar Matthijs Wijling die de cirkel bereikte Zijn pass naar Maarten de Wit ging door naar Dirk Jan Remmerswaal die na enkele wervelende acties Deniz de Jong vond die de 1-2 wist te maken. Het begin!  De volgende spelopzet startte bij Kane Zuiderduin die de bal bij Jochem van Schieveen bracht.  Zijn schot op doel werd via de stick van de Wit binnengetikt: 2-2. De spanning nam sterk toen en het spel ging op en neer. Hisalis leek vastgebeten in meer en speelde full press. Maarten de Wit veroverde de bal en bereikte de cirkel, hij speelde af naar Deniz de Jong die zijn tweede doelpunt maakte en zo de winst voor Hisalis veilig wist te stellen. Een erg spannende seizoensstart met drie punten voor Heren 1.